01 het plan
15 mei 2025 - Zutphen, Nederland
We zijn inmiddels al 2 maanden terug van onze lange reis door Thailand. Het voorjaar is een prachtig jaargetijde, dus hebben we alweer zin om op pad te gaan, want ja waarom thuisblijven als er nog zoveel te zien is.
Na overleg en fietsreizen uitzoeken op internet, vinden we de maasroute, van hoek van Holland naar de bron van de Maas bij Langres in Frankrijk. Nu hebben we al vaker langs de Maas gefietst in Nederland , dus gaan we starten in Maastricht. In meerdere etappes kronkelt de route langs de Maas door België en Frankrijk. De steden Namen, Dinant en Verdun liggen hier langs de Maas en zijn zeker een bezoek waard.
Maar hoe dan terug? Met de trein is een optie, maar omdat we genoeg verlofdagen hebben 😂😂 kunnen we ook via een andere weg terug naar Maastricht fietsen toch? En zo vinden we ook de “ route du soleil” , een mooie, zeer verkeersarme route terug via Nancy, Metz ,door Luxemburg ( Schengen en de moezel oversteken) en dan over de Vennbaan ( een oud spoortraject) door Duitsland naar Aken en zo naar Maastricht . Bij elkaar hebben we dan ongeveer 1100 km gefietst.
We vertrekken vrijdag 16-5 met de trein naar Maastricht en beginnen dan aan onze tocht met een eerste stop in Luik.
Hoe lang we onderweg zullen zijn is nog niet bekend. Wel willen we uiterlijk 11 juni weer in Zutphen aankomen.
Tot een volgende…..
Mark Disselhorst:15 mei 2025Veel plezier. Mooie route!
Fabienne:15 mei 2025Mooie route inderdaad. In deze tijd in Europa fietsen in hartstikke leuk. Veel plezier!
Hans:15 mei 2025Mooie route en het weer is vooralsnog prima en de vooruitzichten zijn goed. Heel veel plezier.
John Snelder:15 mei 2025Heel veel plezier en lekker genieten samen van al het moois onderweg